"Vi møtes i parken"

03.10.2017

Onsdag 20. september møttes innbyggerne i bydel Nordstrand i aktivitetsparken utenfor Lambertseter fritidsklubb. Rundt 300 mennesker møtte opp for å markere et fokus på inkludering, og hvordan vi sammen kan skape en mer samlet bydel som det er godt å vokse opp i. Lokale dansere fra Step Up dansestudio åpnet markeringen, etterfulgt av ord og oppfordringer fra bydelsdirektøren. På scenen opptrådte to lokale UKM-artister, og norgesmester i streetworkout Coach Joe med venner hadde show i tufteparken, med påfølgende coaching av barn og unge som ville prøve seg i stengene. Populære Sandra Lyng toppet sceneprogrammet for dagen, med stor entusiasme blant alle til stede. BU-leder Arve Edvardsen avsluttet med å takke alle for en super innsats og en viktig dag for bydel Nordstrand.

Barn fra Juniorklubben hadde produsert slim i ulike farger, som ble solgt inne på klubben. Der kunne man også henge opp sin drøm for bydelen på drømmefangeren laget av barna, og sette sitt håndtrykk på et felles kunstverk - "Vi møttes i parken". Rundt i parken var det ulike stands med informasjon og konkurranser; Lions Nordstrand, Deichmanske bibliotek Lambertseter, Lambertseter bryteklubb, Step Up dansestudio, OBOS/Lambertseter senter, bydelspolitikere, Lambertseter historieforening, Ginsten aktivitetshus og Røde Kors nabolagskafé og arrangørene Seksjon forebyggende tjenester; Familieteamet, Frisklivssentralen, Fritidsklubb og Utekontakten. Nordstrand conditori solgte deilige bakervarer, og måtte fylle på standen flere ganger.

Arrangementet ble støttet av OBOS/Lambertseter senter, Enhet for mangfold og inkludering (EMI), Ungdomsrådet, Lions Nordstrand og Bydel Nordstrand.